itulau_fanua

Le isi Hit: O le a le latalata o Ausetalia i le faʻatagaina o le cannabis?

Ua atoa le sefulu tausaga talu ona fa'atulafonoina le fa'aogaina o le cannabis e le malo e tasi.E i ai se taumatematega po o ai lena atunuu?Afai na e fai mai 'Urugauy', tu'u atu ia oe 'ai e sefulu.

I tausaga fa'afuase'i talu mai Peresitene Jose Mujicaamata le 'fa'ata'ita'iga sili' a lona atunu'u, e ono isi malo ua auai i Iurukuei, e aofia ai Kanata,Thailand, Mekisiko, ma Aferika i Saute.E tele setete o Amerika na latou faia foi le mea lava e tasi ae o nofoaga e pei o Holani ma Potukale o loʻo faʻamalieina tulafono faʻasalaina.

I Ausetalia, ua tatou mamao teisi atu i tua.E ui lava o loʻo i ai le tele o fautuaga i le setete ma le teritori ma le feterale tulaga e uiga i le faʻatulafonoina o le faʻaaogaina faʻafiafiaga o le cannabis, e naʻo le tasi le pulega na faia i le taimi nei.O isi o lo'o nonofo i se fa'afefiloi lavelave o vaega efuefu ma fa'aletonu.

Faamoemoe e suia mea uma - o ai se isi -le Legalize Cannabis Party.I le Aso Lua, na latou tuʻuina atu ai pili tutusa e tolu i totonu o palemene a le setete o Niu Saute Uelese, Vitoria, ma Ausetalia i Sisifo.

O a latou tulafono, pe a pasia, o le a mafai ai e tagata matutua ona ola e oo atu i le ono laau, umia ma faaaoga le cannabis i o latou lava fale, ma e oo lava i le tuuina atu o nisi o a latou fua i uo.

Tautala i le Latch, fai mai le sui tauva o le pati Tom Forrest, o suiga e agai i le "faʻaaogaina e le tagata lava ia le faʻasalaina ma aveʻesea le solitulafono o le cannabis mai le tutusa."

O lea gaioiga e fetaui lelei ma tulafono muamua, na tuʻuina atu i le feterale, e le Greens.Ia Me, le Greensfaasilasilaina se ata faataitai o le tulafono taufaaofio le a fausia ai le Cannabis Australia National Agency (CANA).O le a laiseneina e le lala sooupu le tuputupu aʻe, faʻatau atu, faʻaulufale mai, ma le auina atu i fafo o le cannabis, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o faleʻai cannabis.

"O le faʻamalosia o tulafono o loʻo faʻaaluina le faitau piliona o tala a le malo e le mafai ai ona leoleo le cannabis, ma o le avanoa iinei o le liliu uma i luga o lona ulu e ala i le faʻatagaina faaletulafono,"Greens Senator David Shoebridge na saunoa i lena taimi.

Ua fa'aogaina e le Greens fa'amaumauga a le Australian Criminal Intelligence Commission e fa'aalia ai e mafai e Ausetalia ona maua le $2.8 piliona i le tausaga i tupe maua mai lafoga ma le fa'asaoina o le tulafono pe a fa'atulafonoina le cannabis.

E matua tele lenei mea i luga o le ituaiga mo le pati, o lona uigae masani ona iai tulafono faapena e fana i lalo i maota o le Palemene.Ae ui i lea, e oʻo lava i faʻamatalaga faʻapitoa e pei o le Sky News' Paul Murrayua fai mai e mafai ona latou faitau i tusitusiga i luga o le puipuie uiga i le itu o lenei felafolafoaiga a le atunuu.

O le palota talu ai nei aFa'atulafonoina le Pati CannabisFai mai Faipule i Vitoria ma Niu Sa Uelese, fa'apea fo'i ma le fa'aauauina o le manuia o sui o le Greens, ua latou faia le toe fuata'iina o tulafono o le cannabis i mea uma e le maalofia, o le finau lea a Murray.O le faʻasalalauga lata mai a le setete e le Legalize Cannabis naʻo le faʻamalosia o lenei finauga.

O le mea lea, o le le maalofia o le faʻatagaina o le cannabis na talanoa e uiga i le tuʻufaʻatasiga o le ulaula tapaa o le 1960s ma le 70s.E leai se tasi o vaega o lo'o ta'ua i luga o lo'o i ai se malosi malosi i faiga fa'apolokiki, ma o le fa'atulafonoina o le a mana'omia ai le fa'atagaga a le Leipa.

O lea la, o le a le mamao o le faʻatagaina o le cannabis faʻafiafiaga i Ausetalia?E fa'apefea ona pasia nei pili fou?Ma o afea e ono fa'atulafonoina ai e le atunu'u le vao?O mea nei e tatau ona e iloa.

E fa'atulafonoina le cannabis i Ausetalia?

I le lautele, leai - ae e faalagolago i le uiga o lau 'tulafono'.

Vailaau cannabisua fa'atulafonoina i Ausetalia talu mai le 2016. O le vaila'au e mafai ona fa'atonuina i le tele o fomu mo le togafitia o le tele o fa'asea fa'alesoifua maloloina.O le mea moni, e matua faigofie lava ona maua vailaʻau cannabis i Ausetaliasa lapataia e le au atamamaiatonu ua fai si o tatou faasaoloto i la tatou faiga.

Ae mo le fa'aogaina e le fa'afoma'i o le vaila'au, o se fa'ailoga faanenefu e tusi,na'o le Australian Capital Territory na fa'asalaina.E aunoa ma se talavai, e mafai ona e aveina atu i le 50gs o le cannabis i le ACT ma e le molia ai oe.Ae ui i lea, e le mafai ona faʻatau atu, faʻasoa, pe ulaula le cannabis i nofoaga faitele.

I isi setete uma ma teritori,O le umiaina o le cannabis e aunoa ma se talavai e ave i ai le faasalaga maualuga o le salatupe o ni nai selau tala ma e oo atu i le tolu tausaga i le falepuipui, fa'alagolago i le mea e maua ai oe.

O lona uiga, o le tele o setete ma teritori o loʻo faʻatinoina se faiga faʻapitoa e faʻaeteete ai mo tagata e maua i ni vaega laiti o le vailaʻau ma o le a matua faigata lava mo se tasi ona molia mo se solitulafono muamua.

E le gata i lea, o le cannabis o loʻo manatu i se vaega faʻasalaina i nisi o pulega sili atu ona toʻafilemu.I le NT ma le SA, o le faasalaga maualuga mo le umiaina e le tagata lava ia o se sala tupe.

O le mea lea, e ui ina le faʻatagaina, o le umia faigofie o le cannabis e le mafai ona vaʻaia se tagata solitulafono i Ausetalia.

O afea e fa'atulafonoina ai le cannabis i Ausetalia?

Ole fesili lea e $2.8 piliona.E pei ona taʻua i luga, o le faʻaaogaina faʻafiafiaga o le cannabis ua uma (ituaiga) faaletulafono i Ausetalia, e ui lava i se tasi vaega laʻititi o le atunuʻu.

I le feterale, o le umiaina o le cannabis e le tusa ai ma le tulafono.O le umiaina o le tele o le cannabis e ave i le lua tausaga le maualuga o le faasalaga.

Ae ui i lea, e masani lava ona taulimaina e leoleo feterale mataupu o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo.O tulafono feterale e itiiti sona aafiaga i le setete ma le teritori pe a oʻo i le cannabis,e pei ona maua i le faatinogaina ua fete’ena’i le tulafono a le ACT ma le tulafono feterale.E pei o lea, toetoe lava o mataupu uma o le umiaina e le tagata lava ia e fa'atautaia e le setete ma le teritori fa'amalosia tulafono.

O lea la, o le a le vavalalata o pulega taʻitasi i le faʻatagaina o le cannabis.

Cannabis Legalization NSW

O le fa'atulafonoina o le cannabis na foliga mai e mafai ona maua pe a mae'a le palota talu ai nei a le NSW Leipa Party ma le sa avea muamua ma fa'atulafono-fautua Chris Minns.

I le 2019, o le Palemia, Minns,na faia se lauga e finau ai mo le fa'atulafonoina atoa o le vaila'au, ma faapea mai o le a “saogalemu ai, faaitiitia le malosi, ma faaitiitia ai le solitulafono.”

Ae ui i lea, ina ua uma ona sau i le pule ia Mati,Ua see ese Minns mai lea tulaga.Fai mai a ia, o le faigofie o le mauaina o vailaʻau cannabis i le taimi nei ua le manaʻomia ai le faʻatulafonoina.

Ae ui i lea, ua manaʻomia e Minns se 'upu faʻasaina fou,' e faʻapotopoto ai tagata atamamai e toe iloilo tulafono o loʻo iai nei.E le’i ta’ua lava po’o afea po’o fea fo’i e tupu ai lea tulaga.

O NSW o se tasi lea o setete lea na faʻalauiloa ai e le Legalize Cannabis a latou tulafono.I le taimi lava e tasi, ina ua uma ona tuitui i tua i le tausaga talu ai,o lo'o sauni fo'i le Greens e toe fa'aofi tulafonoe fa'atulafonoina le cannabis.

E leʻi faʻaalia e Minns se faʻamatalaga e uiga i le Tulafono Tau Faaofi, peitaʻi, Jeremy Buckingham, Legalize Cannabis NSW MP,ua fai mai e talitonu o le suiga i le malo o le a faia ai se suiga tele.

"E sili atu lo latou taliaina, ou te manatu, nai lo le malo muamua," o lana tala lea.

“E mautinoa lava e i ai le taliga o le malo, pe latou te tali mai pe leai foi i se auala taua, o le a tatou vaai lava”.

Fa'ai'uga: E ono fa'atulafono i le 3-4 tausaga.

Cannabis Legalization VIC

E mafai ona latalata atu Vitoria ile fa'atulafonoina nai lo NSW.

E to'avalu mai le to'a 11 o lo'o iai nei sui o le Victorian Upper House e lagolagoina le fa'atulafonoina o le cannabis.E manaomia e le Leipa le latou lagolago ina ia pasia ai le tulafono, mao lo'o i ai le manatu moni e mafai ona fa'amalosia suiga i lenei vaitaimi.

O le mea lea, e ui lava i le 'vaaiga fou' o le Palemene, o le Palemia Dan Andrews ua leva ona tulei i tua i le toe fuataina o fualaau faasaina, aemaise lava le faʻatagaina o le cannabis.

“E leai sa matou fuafuaga i le taimi nei e faia lena mea, ma o lo matou tulaga tumau lea,”Fai mai Andrews i le tausaga talu ai.

E pei ona lipotia mai, atonu e sili atu le lagolago tumaoti mo le suiga nai lo le tuuina atu e le Palemia.

I le masina o Mati, na maua ai se maliega faʻa-vaega, faʻauluina e le lua fou Legalize Cannabis MPS, etoe fuata'i tulafono fa'atauva'a fa'asaina e fa'atatau i vaila'au o le cannabis.O se pili fou, lea o le a faʻatagaina ai tagata e faʻatonuina le vailaʻau e aloese mai faʻasalaga mo le avetaʻavale ma le cannabis o loʻo iai i totonu o latou tino, o le a faʻalauiloaina ma e faʻamoemoe e pasi vave.

Andrews lava iaae peitai na fai maie lei see i le mataupu.E tusa ai ma le Legalize Cannabis Bill, na taʻua e Andrews "O loʻu tulaga o le tulafono e pei ona i ai nei".

A'o ia fa'aopoopo mai e fa'apea, o lo'o tatala o ia i suiga i tulafono o le ave ta'avale, "i tua atu o lena," na te le o toe faia ni fa'asalalauga tetele.

I le taʻua o lenei mea, ua faʻalogoina Andrews o le a vave ona faʻasalalau lona litaea.O lē na suitulaga ia te ia e mafai ona sili atu ona matala i suiga.

Fa'ai'uga: E ono fa'atulafono i le 2-3 tausaga

Cannabis Legalization QLD

O Kuiniselani o lo'o feagai ma se suiga iloga pe a o'o mai i fualaau fa'asaina.O se tasi o setete e sili ona mamafa faasalaga mo le faʻaaogaina,o lo o iloiloina nei tulafonoo le a va'aia mea uma a le tagata lava ia, e o'o lava i vaila'au e pei o le aisa ma le heroin, e togafitia i se fesoasoani fa'apolofesa, nai lo le fa'amaonia.

Ae peitaʻi, a oʻo mai i faʻafiafiaga cannabis, o le alualu i luma e le foliga mai o loʻo oʻo mai.O le polokalame fa'atauva'a fa'asaina o lo'o fa'agaoioia i le taimi nei na'o le cannabis, lea o lo'o va'ava'ai le setete e fa'alautele, ma e leai se isi fa'amaliega i lenei vaila'au fa'apitoa.

Sa foliga mai e iai se alualu i luma i le tausaga talu aiNa palota sui o Kuiniselani Leipa i le latou fonotaga a le setete e tulituliloa le toe fuataina o faiga faavae o fualaau faasaina, e aofia ai le fa'atulafonoina o le cannabis.Peita’i, na tali atu ta’ita’i o le pati i le fa’apea mai e leai sa latou fuafuaga vave e faia lea tulaga.

"Ua tautino le malo o Palaszczuk e suʻesuʻe pe faʻafefea ona tatou faʻaleleia le faiga faʻafaʻamasinoga tau solitulafono e tuʻuina atu ai le lautele lautele o tali avanoa i solitulafono maualalo ma faʻamautinoa o loʻo faʻaogaina e le faiga faʻalapotopotoga a le faamasinoga ma falepuipui i mataupu sili ona ogaoga," o se failauga. mo le Sui Loia Sili Meaghan Scanlontaʻu atu i le AAP ia Ianuari, tasi le masina a o leʻi faʻasalalau e le malo a latou faiga faʻavae o fualaau faasaina.

E pei o lea, ma faʻatasi ai ma faiga faʻavae alualu i luma ua uma ona faʻatinoina, e talafeagai le faʻapea o le faʻatagaina o le cannabis o le a le maualuga i luga o le lisi o mataupu mo sina taimi.

Fa'ai'uga: Le itiiti ifo ma le lima tausaga fa'atali.

Cannabis Legalization TAS

O Tasmania o se mea manaia ona e na o latou uma e pulea le Coalition malo i totonu o le itumalo atoa ma e na o le pau lea o le pulega e le faʻasalaina tagata gasegase o le cannabis mo le avetaʻavale ma le tele o a latou vailaʻau faʻatonu i totonu o latou tino.

Le Apple Isle, pei o Kuiniselani,ua manuia tele mai le gaosiga o vailaʻau cannabis, fa'atasi ai ma le tele o tagata gaosi oloa tetele e tatalaina faleoloa iinei.E pei o lea, e te manatu o le a sili atu le alofa o le malo i finauga tau tupe.

O tagata o le atunuu foi o nisi ia e sili ona lagolagoina le laau, faatasi ai mafa'amaumauga lata mai a le atunu'uo lo'o fa'aalia ai o Tassie e sili ona maualuga le aofa'i o tagata e le'o manatu o le umiaina o le cannabis e tatau ona avea ma solitulafono.83.2% o Tasmanians e taofi lenei manatu, 5.3% maualuga atu nai lo le averesi a le atunuu.

Ae ui i lea, e ui lava i le lagolago a tagata lautele ma alamanuia, o le taimi mulimuli na faʻatautaia ai lenei felafolafoaiga, na musu le malo o le setete e mafaufau i le manatu.

"Ua lagolagoina e le tatou Malo le faʻaaogaina o le cannabis faʻafomaʻi ma ua faʻatulafonoina le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o auala e faʻafaigofie ai lenei mea.Ae ui i lea, matou te le lagolagoina le faʻaaogaina faʻafiafiaga poʻo le le faʻatonuina o le cannabis, ”o se failauga a le malofai mai i le tausaga talu ai.

Le Australian Lawyers Alliancetusia tulafono e faʻasalaina ai le faʻaaogaina o le cannabis i le 2021lea foi na teena e le malo.

I le taimi nei, o le malo o Tasmaniasauniuni e fa'alauiloa lana fuafuaga fa'afouga mo le lima tausaga o fualaau fa'asaina, ae e foliga mai e le o iai le faʻatagaina o le cannabis iina.

Fa'ai'uga: Le itiiti ifo ma le fa tausaga fa'atali (Se'i vagana ua iai sana tala a David Walsh)

Cannabis Legalization SA

O Ausetalia i Saute e mafai ona avea ma setete muamua na faʻatagaina le faʻaaogaina o le cannabis.A uma mea uma, o le SA na muamua faʻasalaina lona faʻaaogaina i le 1987.

Talu mai lena taimi, o tulafono e uiga i vailaʻau faʻasaina ua feteʻenaʻi i vaitau eseese o faʻalavelave a le malo.O le mea aupito lata mai o neise tauofoga 2018 a le malo o le Coalition i lena taimi e siitia ai le cannabis i le tulaga tutusa e pei o isi fualaau faasaina., e aofia ai sala mamafa ma le falepuipui.E tusa ma le tolu vaiaso na faia ai lea una’iga a’o le’i solomuli le Loia Sili a le SA, Vickie Chapman, ina ua toe tauemu tagata lautele.

Peitai o le tausaga na tea nei na vaaia ai e le faigamalo fou a le Leipasuiga e ono maua ai e tagata i fualaau fa'asaina i totonu o latou tino e leiloa vave a latou laisene.O le tulafono, lea na amata faamamaluina ia Fepuari, e le faia se tuusaunoaga mo tagata gasegase o le cannabis.

E ui lava o le faʻasalaga mo le umiaina o le cannabis e masani lava o se sala mama, o le Greensua leva ona tuleia le SA i se fale mo “mea'ai lelei, uaina, ma vao.” SA Greens MLC Tammy Franksna fa'auluina le tulafono i le tausaga talu aio le a fai na'o lena, ma o lo'o fa'atali nei le pili e faitau.

Afai e pasia, e mafai ona tatou vaʻaia le cannabis faʻatagaina i Ausetalia i Saute i nai tausaga o lumanaʻi.Ae o se 'afai' tele lena, tu'uina atule tala'aga a le Palemia o le fa'amalosia solitulafonope a oo i le cannabis.

Fa'ai'uga: Le taimi nei pe leai.

Cannabis Legalization WA

O Ausetalia i Sisifo na mulimuli i se auala manaia pe a oʻo mai i le cannabis.O le fa'atusatusaina o tulafono a le setete e faia ai se fa'atusatusaga mata'ina i ona tuaoi na o atu i le isi itu.

I le 2004, WA na faʻasalaina le faʻaaogaina e le tagata lava ia o le cannabis.Peitai,O lena faaiuga na toe suia e le Liberal Premier Colin Barnett i le 2011ina ua mae'a se taumafaiga malosi a le Coalition e tetee atu ai i suiga na iu ina latou manumalo ai.

Fai mai tagata su'esu'e, o le suiga o tulafono e le'i a'afia ai le fa'aaogaina atoa o le vaila'au, ae na'o le aofa'i o tagata na lafo i le falepuipui.

O le Palemia o Mark McGowan ua leva ona toe tuleia i tua le manatu o le toe faʻasalaina poʻo le faʻatagaina o le cannabis mo le faʻaoga faʻafiafia.

"O le maua fua o le cannabis e le o la matou tulafono,"o lana tala lea i le leitio ABC i le tausaga talu ai.

"Matou te faʻatagaina vailaʻau cannabis mo tagata e maua i le gugu poʻo le kanesa poʻo na ituaiga mea.O le faiga lava lena i le taimi nei.”

Peitai, na faamavae McGowan i le amataga o Iuni, faatasi ai maSui Palemia Roger Cook e suitulaga ia te ia.

E ono sili atu le avanoa o Cook i le faʻatagaina o le cannabis nai lo McGowan.Le Tusitala Sili a Ausetalia i Sisifo Ben Harveyiloiloinae faapea o le sa avea muamua ma Palemia o le a "le" faatulafonoina le cannabis ona o ia "atonu o le tagata sili ona tele na ou feiloai i ai."

"Fai mai Mark McGowan e leʻi ulaula lava o ia ma - e le pei o le taimi muamua na faafitia ai e Bill Clinton - ou te talitonu ia te ia," o le tala lea a Harvey i luga o le podcast.Tu'u tuai.

I ata vaaia,Na ioe muamua Cook i le faʻaaogaina o le cannabis aʻo aʻoga.I le 2019, na fai mai Cook na ia "faʻataʻitaʻia" le cannabis ae na ia fai mai i lena taimi, "E tusa ai ma le McGowan Leipa Malo, ou te le lagolagoina le faʻasalaina o le cannabis mo le faʻaoga faʻafiafia, ma e le mafai lava ona tupu i lalo o lenei Malo."

O lea la o lana faigamalo, e foliga mai e le’i suia lava lana faiga.WA Sui Palemia Rita Saffiotitali atu i le Tulafono Taufaaofi o le Cannabis Bille ala i le fai mai e le lagolagoina e lona malo lea manatu.

“E leai se matou pule i ai.E le o se mea na matou ave i le palota.O lea la, matou te le lagolagoina lena Tulafono,” o le tala lea a Saffioti.

Na finau Harvey, e le toe mana’o le faigamalo a le Leipa e toe fai mea sese sa i ai i aso ua mavae, ma faama’imau le taimi i se mataupu ua latou manatu i ai e le gata i lea, ma e le aoga.

“O [McGowan] sa avea ma sui o le palemene i le 2002, o le taimi mulimuli lea na matou o atu ai i lalo i le auala o le cannabis - ma na faalavelaveina ai le malo o Geoff Gallop mo le lua tausaga,” o lana tala lea.

“Na susunuina e le aufaigaluega le tele o tupe faavae faapolokiki ina ia mafai ai e se vaega o le au fetogi ona mitiia i lalo kesi e aunoa ma le i ai o le tamaloa i luga o latou tua.”

Faatasi ai ma le tele o le puleaina o fale uma e lua, e foliga mai e le mafai e le lua Legalize Cannabis MPs ona maua tulafono.

"Ou te manatu o se Palemia lototele na te faia lenei filifiliga taua ona o le mea moni e talepeina ai se tulaga fou," o le tala lea a le Legalize Cannabis MP, Dr Brian Walker.

E foliga mai, o le fou e le lava le lototele.

Fa'ai'uga: Pe a malo seoli.

Cannabis Legalization NT

E leʻi i ai se tele o talanoaga e uiga i le faʻatagaina o le cannabis i le Teritori i Matu, ma se lagona o loʻo galue lelei tulafono o loʻo iai nei.Afai lava e te umia le itiiti ifo i le 50gs o le cannabis i le NT, o le a faʻamalolo oe ma se sala tupe.

Teritoriua lipotia maio nisi o tagata fa'atau tele o le cannabis ma, e tusa ai ma fa'amaumauga a le atunu'u, o lo'o i ai le lagolago maualuga mo lona fa'atulafonoina.46.3% e talitonu e tatau ona fa'atulafonoina, 5.2% i luga a'e o le averesi a le atunu'u.

Peita’i, e foliga mai e leai se fuafuaga a le faigamalo a le Leipa lea sa i ai i le taimi nei talu mai le 2016, e suia tulafono.I le tali atu i se talosaga 2019 a le Medical Cannabis Users Association of NT, Fai mai le Minisita o le Soifua Maloloina ma le Loia Sili Natasha Fyles e "leai ni fuafuaga e faʻatulafonoina le cannabis mo le faʻaoga faʻafiafia".

Talu mai le nofoaiga a Fyles e avea ma Minisita Sili ia Me o le tausaga na tea nei, sa iai lavatauivi ma se manatu faifaipea o Alice Springs o se nofoaga autu tau solitulafono.O le manatu o le fa'alauiloaina o se faiga fa'avae ua va'aia e 'fa'amalulu i solitulafono' e ono avea ma galuega pule i le ola.

O se mea e maasiasi ai, tuuina atuUa faʻaalia e le ABC suʻesuʻegao le fa'atulafonoina o le cannabis e mafai ona fa'amaonia ai le fa'atupula'ia o turisi mo le teritori, ma aumai ai le faitau miliona o tala i totonu o se itulagi e matua'i mana'omia se lagolago.

 


Taimi meli: Iul-20-2023

Tuu lau Feau